Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2017 10:51 - Губим 50 милиарда годишно. Можем да удвоим доходите си.
Автор: lulchev Категория: Други   
Прочетен: 316 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.12.2017 19:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Представители на съюза на робовладелския капитал алармират, че икономиката ни губи 50 милиарда годишно, недвижими имоти за милиарди пустеят, а луксозни автомобили и яхти стоят незакупени и морално остаряват заради робуване на отдавна остарели стеротипи. Спартак Базиргянов, говорител на съюза на робовладелския капитал, в студиото на Траш Ти Ви заяви, че формулата “осем часа работа, осем часа сън, осем часа почивка” във високотехнологичния 21 век е безнадежден анахронизъм с пагубни последствия за икономиката:  “Първо, научно-техническият прогрес в последните десетилетия даде на човечеството всевъзможни средства за пестене на време – компютри, мобилни комуникации, все по-бързи автомобили, автоматични перални, микровълнови печки, бойлери, които стоплят бързо и т. н. Днес въпросните осем часа за почивка се използват много по-пълноценно отколкото по времето на създаването на схемата “8-8-8”. Ако, например, по времето на Робърт Оуен, за да чуеш един концерт, траещ един час и половина, е трябвало половин час да се приготвяш, половин час да пътуваш до концертната зала и половин час да се върнеш, т. е. да загубиш още час и половина, то днес е достатъчно да натиснеш копчето на дистанционното, седейки на дивана си, за да чуеш не просто местния оркестър, а да се пренесеш на най-реномираните световни сцени. Следователно, ако преди са били нужни осем часа за осигуряване на необходимата почивка, днес  четири часа са напълно достатъчни за почивка с много по-високо качество. Ние, представителите на робовладелския капитал, настояваме осемте часа за почивка да бъдат намалени на четири. И това може да стане още утре. Второ, няма никакви научни данни, че 8 часа сън са принципно необходими на човешкия организъм. Напротив, известно е, че има индивиди, за които два часа сън на денонощие са достатъчни и това по никакъв начин не се отразява на продуктивността им. Днес, когато човешкият геном е разгадан и когато генното инженерство прави чудеса, като за това са похарчени милиарди, е просто безотговорно тези постижения да не бъдат приложени към човека за подобряване на неговата продуктивност. Чрез средствата на генното инженерство е напълно възможно да се подобри човешката порода, като не на послено място, чрез подходяща генна модификация се намали необходимото количество сън, на първо време на четири, а по-нататък – и на два часа в денонощие. Ето как схемата “8-8-8” ще отиде в историята и ще бъде заменена с “16 часа труд, 4 часа сън, 4 часа почивка”, с тенденцията да се премине към “18-2-4”.
“За неоправдано дългите отпуски, които служат не за възстановяване на пригодността на човека за експлоатация, а го деморализират и разрушават трудовите му навици, вече нееднократно сме говорили, но това остава глас в пустиня”, продължи с горчивина г-н Базиргянов. "Отдаването на безделие в два дни от седмицата - съботата и неделята е ненужен баласт, наследен от времето, когато религията е потискала мисълта и предприемчивостта. Днес, когато науката категорично доказа несъстоятелността на религиозните предразсъдъци, е крайно време да се помисли за превръщането на съботата и неделята в нормални работни дни", допълни Базиргянов.
“Оплакваме се, че сме с най-ниски доходи, а се пропиляват възможности за удвояването им”, обобщи представителят на робовладелския капитал.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lulchev
Категория: Други
Прочетен: 177807
Постинги: 148
Коментари: 6
Гласове: 97
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930