Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2021 16:29 - Пророчества
Автор: lulchev Категория: Други   
Прочетен: 487 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.06.2021 14:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От много време се каня да записвам какво предсказват разни авторитети, любимци на медиите и тем подобни и после да проверявам дали са познали и да припомням какво са казвали.

Защото какво става: Въпросните хора авторитетно се произнасят, правят предсказания. Предсказанията им се подхващат от медии и писачи из социалните мрежи, тиражират се, заливат информационното пространство и формират общественото мнение. А след месеци се оказва, че тези хора не са били прави, но тогава никой не припомня какво са пророкували преди, това се подминава. А те отново победно шестват по медии и раздават мнения и справедливост с излъчване на непогрешимост. При нужда се държат така, сякаш винаги, от край време, са били на правилното мнение.
А пък други хора казват истината и предвиждат това, което после действително се случва. Но в очите на населението са тъпанари, изедници, слуги на злите сили, а преценките им биват неглижирани и подценявани, а обикновено и оборвани със сериозни, научни аргументи или с аргументите на уличното скандалджийство. Тези хора биват публично осмивани, обругавани и опозорявани от наемници, насъсквачи и подстрекатели, представящи се като експерти, журналисти и шоумени. А когато се окаже, че са били прави, това се премълчава, а по-често вече е забравено какво са казвали, пък никой не го припомня. Остава обаче общественото недоверие и дори омраза към тях.

Бях се отказал да събирам и проверявам предсказания, но ето, че ми попадна какво бил казал Стойчо Кацаров през юли 2020 и силно ме засърбяха ръцете да го споделя:

 “...Този бърз сравнителен анализ на данните, предоставени ни от НЗОК, показва безусловно, че страховете от „претоварване“ на здравната ни система са силно преувеличени. От гледна точка на капацитета на системата, болничното лечение на пациенти с COVID-19 е в рамките на статистическата грешка. Ако не беше медийната истерия, подклаждана от заинтересованите лица, здравната система най-вероятно нямаше да отчете COVID-19 в годишните си отчети. Болестта щеше да е обект на научни изследвания, вероятно няколко научни доклада, дисертации и презентации.”
Източници: Например https://19min.bg/ и https://novini.bg/zdrave/bolesti/610226

Сега същия критикува предшествениците си, за това че у нас имало голяма смъртност от COVID. Ами ще има. Ако не беше рушен авторитетът на хората, които казваха истината, ако не беше обърквано съзнанието на населението, ако не беше подстрекаването и направо насъскването срещу противоепидемичните мерки, можеше да се мине с по-малко жертви. Имаше навремето нещо като виц, но всъщност става въпрос за алегорично представяне на една много разпространена отвратителна стереотипна ситуация от обществения ни живот: В градския транспорт един пияница се изповръщал върху костюма на някакъв човек. Човекът надигнал глас да се възмущава. Пияницата обаче от обвиняем се превърнал в обвинител: “Абе какво се възмущаваш, я се виж ти на какво приличаш!”




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lulchev
Категория: Други
Прочетен: 177637
Постинги: 148
Коментари: 6
Гласове: 97
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930